Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CUKINIA W CIEŚCIE FRANCUSKIM Z SEREM PLEŚNIOWYM

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser pleśniowy niebieski 100 g
cukinia 1-2 sztuka
ciasto francuskie 1 opakowanie
sól i pieprz do smaku
żółty ser 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: CUKINIA W CIEŚCIE FRANCUSKIM Z SEREM PLEŚNIOWYM

Cukinię umyć,obrać, pokroić na plasterki o grubości 0,5 cm. Ułożyć na czystej ściereczce i oprószyć solą.Odstawić na 10 minut. Po upływie tego czasu plasterki osuszyć, oprószyć pieprzem.ser pleśniowy pokroić w plastry.Ciasto francuskie rozwinąć, ułożyć na nim plasterki cukinii, a następnie plasterki sera.Ciasto piec na papierze do pieczenia w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni przez 25 minut.Posypać startym zółtym serem.

Kroić na kwadraty i podawać na gorąco lub na zimno.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 26.03.2013 15:35
bardzo ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak