Cukinia w cieście

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    2 szklanki
  • mleko

    1,5 szklanka
  • woda gazowana

    0,5 szklanki
  • żółtka z jajek

    1 szt
  • cukinia

    1 szt
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z maki, żółtka, mleka i wody zmiksować ciasto, dodając odrobinę soli.
Cukinię pokroić w talary, oprószyć solą i pieprzem. Zanurzać w przygotowanym cieście, piec z obu stron na rumiany kolor.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
MAR3STA 27.02.2011 10:26
fajnie wygląda;)
Koper 13.10.2010 07:39
Tak jeszcze nei robiłam :)
Monika193 20.09.2010 08:52
wspaniale wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat