Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukinia w cieście

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukinia 1/2 sztuki
jajko 1 sztuka
mleko 1 łyżka
mąka pszenna 1 czubata łyżka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1/2 łyżeczki
Grill przyprawa ziołowa Prymat 1/2 łyżeczki
Sól ziołowa jodowana Prymat do smaku
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Cukinia w cieście

Kroki postępowania

1
Cukinię umyć, osuszyć, pokroić w niezbyt grube plastry razem ze skórką.
Krok 1 - Cukinia w cieście foto
2
Jajko wbić do miseczki, rozbełtać. Dodać do niego mąkę, mleko, zioła i przyprawy. Wszystko dokładnie wymieszać.
Krok 2 - Cukinia w cieście foto
3
Plastry cukinii maczać w cieście i kłaść na rozgrzany na patelni olej. Smażyć na średnim ogniu na rumiano z obu stron.
Krok 3 - Cukinia w cieście foto
4
Usmażoną cukinię odsączyć na papierowym ręczniku.
Krok 4 - Cukinia w cieście foto
5
Podawać jako przekąskę z dowolnym sosem.
Krok 5 - Cukinia w cieście foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 12.07.2014 11:27
Bardzo ją lubię,tylko moja wątroba nie bardzo:)
norweska20 16.05.2014 23:54
cukinia w takiej postaci pycha
halina17 06.05.2014 16:25
Uwielbiam :).

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak