Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najlepsze przepisy na grilla SPRAWDŹ

Cukinia smażona z kaszą gryczaną i fetą

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza gryczana
3 woreczki
feta
200 g
Kucharek przyprawa do potraw
do smaku
Sklep Prymat
Sól czosnkowa jodowana Prymat
do smaku
koper
do smaku
cebula
1 średnia
boczek
150 g
smalec
2 łyżki
szczypiorek
Sklep Prymat
cukinia
2 średnie

Przepis i sposób przygotowania na: Cukinia smażona z kaszą gryczaną i fetą

Kaszę ugotować z lekko osolonej wodzie na sypko i odcedzić.
Boczek drobno pokroić i wysmażyć razem z pokrojoną cebulą na rumiano.
Posiekać zieleninę.
Cukinię grubo utrzeć i udusić na smalcu - doprawić do smaku i odparować.
Do wysmażonego boczku dodać kaszę gryczaną, posiekaną zieleninę oraz uduszoną cukinię.
Doprawić solą czosnkową i pieprzem.
Smażyć kilka minut, stale mieszając.
Kaszę przełożyć na talerze i posypać pokruszoną fetą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak