Cukinia Smażona

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukinia

    1 szt
  • jajko

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cukinię umyć, obrać, pokroić na plastry grubości około 1 cm.
Lekko posolić, oprószyć pieprzem.
Odstawić na chwilkę aby cukinia puściła soki.
Lekko odcisnąć.
Panierować w mące, jaju i tartej bułce.
Smażyć na złoty kolor na gorącym oleju.
Podawać jako gorącą przystawkę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kielcok1 02.01.2012 16:17
super,bardzo lubię
Monika192 25.07.2010 16:02
pychotka
aleida 07.06.2010 22:52
wygląda świetnie, muszę spróbować
Gosia_60 03.05.2010 18:33
nie jadłam nigdy w paseczki krojonej muszę spróbować :)
Iwusia 02.05.2010 11:25
wygląda apetycznie ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat