Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukinia pieczona w ziołach

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 3 sztuki
ser żółty 50 gram
oliwa 3 łyżki
Zioła prowansalskie suszone Prymat
oregano
natka pietruszki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Cukinia pieczona w ziołach


Cukinie umyć, odciąć końce i pokroić wzdłuż na ćwiartki.
Do blaszki w której będą się piekły wlać oliwę, włożyć cukinie i wymieszać, tak żeby były lekko natłuszczone.
Wyrównać i posypać ziołami i solą. Ser zetrzeć na tarce i posypać po wierzchu.
Wstawić do piekarnika z temp. 165 stopni na 15 minut. Następnie włączyć funkcję grilla na 5 -7 minut. Podawać posypaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 25.07.2015 16:02
smaczna cukinia
Ania96 25.07.2015 11:57
musi być smaczna
Damiano
Damiano 25.07.2015 08:43
smaczna cukinia
Franciszek 25.07.2015 00:14
Super pimysł
Beatris 24.07.2015 23:26
Pysznie przygotowana cukinia:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak