Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukinia panierowana w bułce tartej

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukinia 1 szt
mąka 100 g
jajko 2 szt
sól
pieprz
olej do smażenia
Bułka tarta klasyczna Prymat 150 g

Przepis i sposób przygotowania na: Cukinia panierowana w bułce tartej

Cukinie obrać pokroić na krążki grubości 2 cm, ugotować w osolonej wodzie uważć żeby się nie rozgotowały. Ugotowane i przestudzone krążki obtaczać w mące następnie w rozkłuconym jajku z dodatkiem soli i pieprzu a na koniec w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju z każdej stony po kilka minut na złoty kolor. Podawać jako dodatek do obiadu. Smacznego!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magda60 12.10.2013 20:49
super smak
Bernadeta1 26.08.2013 14:10
teraz w sezonie cukinii często robię
ppaulina 06.08.2013 21:02
cukinia pychotka
Megg 06.08.2013 17:43
lubię taką panierowaną cukinię :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak