Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukinia panierowana

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukiania 1 sztuka
mąka 3 łyżki
jaja 2 sztuki
bułka tarta pikantna 5 łyżek
olej do smażenia
sól
Kucharek przyprawa uniwersalna

Przepis i sposób przygotowania na: Cukinia panierowana

Kroki postępowania

1
Młodej cukinii nie obieramy, kroimy w 1/2 cm plasterki. Oprószamy solą i odstawiamy na około 20-30 minut. Wycieramy nadmiar soku ręcznikiem papierowym.
Krok 1 - Cukinia panierowana foto
2
Następnie panierujemy: mąka, rozmącone jajko, bułka tarta.
Krok 2 - Cukinia panierowana foto
3
Doprawiamy do smaku i smażymy na rozgrzanym tłuszczu ...
Krok 3 - Cukinia panierowana foto
4
... z obu stron.
Krok 4 - Cukinia panierowana foto
5
Smacznego!
Krok 5 - Cukinia panierowana foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kupiska 31.07.2013 14:27
Apetycznie wyglada na fotkach...
Magula 31.07.2013 14:19
uwielbiam taką cukinie, moze dzis zrobię na obiadek
Kuchenka 31.07.2013 14:07
robię prawie taką samą- ja obieram ze skórki
msmors 31.07.2013 13:37
lubię taką
Janina 31.07.2013 13:34
Bardzo lubię i często robię taką;)
Renata9 31.07.2013 12:21
pyszna cukinia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak