Cukinia nadziewana warzywami i tuńczykiem

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Zapiekana cukinia z tuńczykiem, papryką, kukurydzą i mozzarellą.
Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukinia

    2 szt.
  • tuńczyk

    1 puszka
  • puszka kukurydzy

    1 puszka
  • papryka czerwona

    1 szt.
  • cebula

    1 szt.
  • czosnek

    2 ząbki
  • mozzarella

    100 g
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 szczypta
  • sól

    1 szczypta
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cukinie ze skórką wydrążyć, zasypać solą i odstawić na 15 minut.
Paprykę i cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na łyżce oleju. Po 5 minutach dodać odsączoną kukurydzę, tuńczyka i cukinie. Podsmażyć przez następne 5 minut. Pod koniec dodać rozgnieciony czosnek i przyprawy.
Takim farszem nadziewać wydrążoną skórkę z cukinii.
Wstawić do rozgrzanego piekarnika i zapiekać ok. 30 minut w temperaturze 190 stopni.
Pod koniec zapiekania dodać pokrojoną w plastry mozzarellę.
Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat