Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukinia nadziewana warzywami i tuńczykiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Zapiekana cukinia z tuńczykiem, papryką, kukurydzą i mozzarellą.

Składniki:

cukinia 2 szt.
tuńczyk 1 puszka
puszka kukurydzy 1 puszka
papryka czerwona 1 szt.
cebula 1 szt.
czosnek 2 ząbki
mozzarella 100 g
Papryka słodka mielona Prymat 1 szczypta
sól 1 szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Cukinia nadziewana warzywami i tuńczykiem

Cukinie ze skórką wydrążyć, zasypać solą i odstawić na 15 minut.
Paprykę i cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na łyżce oleju. Po 5 minutach dodać odsączoną kukurydzę, tuńczyka i cukinie. Podsmażyć przez następne 5 minut. Pod koniec dodać rozgnieciony czosnek i przyprawy.
Takim farszem nadziewać wydrążoną skórkę z cukinii.
Wstawić do rozgrzanego piekarnika i zapiekać ok. 30 minut w temperaturze 190 stopni.
Pod koniec zapiekania dodać pokrojoną w plastry mozzarellę.
Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak