Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukinia nadziewana ryżem i warzywami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 4 szt
mozarella 2 szt
papryka czerwona 1 szt
pomidor 2 szt
natka pietruszki
Kucharek przyprawa do potraw
Przyprawa curry orientalna Prymat
żółtko jajek 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Cukinia nadziewana ryżem i warzywami

Cukinie myjemy przekrawamy wzdłuż. Wyciągamy środek cukinii łyżeczką. Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Zimny ugotowany ryż mieszamy z przyprawą uniwersalna i curry do smaku. Paprykę i pomidory myjemy i kroimy w drobna kosteczkę . Dodajemy pokrojoną drobno mozzarellę. Kawałek zostawiamy będziemy dawać na wierzch. Ryż mieszamy z przyprawami , serem i warzywami. dodajemy żółtko- mieszamy.Taki farsz nakładamy do cukinii. Na wierzch układamy kawałki sera. zapiekamy ok 20 min . Podajemy z sosem czosnkowym .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kriko 14.06.2013 15:59
pyszna cukinia
Krzysztof15 14.06.2013 15:51
pyszne jedzonko
iwi 14.06.2013 15:36
super pomysł
IwonaDD 14.06.2013 15:09
fajne jarskie danie
iwa643 14.06.2013 14:40
Smaczna na zimno i ciepło

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak