Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukinia nadziewana - prodiż

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukinia 1 sztuka
mięso milone 400 g
ryż 200 g
pomidor 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Cukinia nadziewana - prodiż

1. Mięso mielone mieszamy z ugotowanym ryżem, doprawiamy sola pieprzem i tymiankiem.
2. Cukinie obieramy, kroimy w grube oczka (cembrowiny).
3. Nadziewamy mięsem, na wierzch kładziemy po plasterku pomidora
4. Pieczemy w natłuszczonym prodiżu, podlewamy wodą.
5. Po 35 minut pieczenia, kładziemy plaster sera na każdą porcję.
6. Pieczemy jeszcze 5 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

swic 02.07.2010 12:41
Takiego przepisu szukałem:)
Zofia12 02.07.2010 08:54
Rozpływa sie w ustach, polecam!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak