Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukinia nadziewana mięsem mielonym i dzikim ryżem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukinie małe zielone 2 sztuki
ryż dziki 50 gram
mięso mielone 300 gram
natka pietruszki
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1 łyżeczka
kurkuma 1 łyżeczka
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
ser żółty 200 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Cukinia nadziewana mięsem mielonym i dzikim ryżem

Cukinię obieramy , przedziel na pół, usuwamy gniazdo nasienne.
Mięso mielone doprawiamy przyprawami.
Gotujemy ryż , mieszamy z mięsem.
Farszem nadziewamy cukinię, posypujemy startym serem.
Przełożyć do naczynia żaroodpornego, zapiekaj w piekarniku około 1 godzinę w 180 st.
Po upieczeniu posypujemy obficie siekaną natką pietruszki.
SMACZNEGO !!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 10.08.2016 22:55
Bardzo dobra
jagoda5913 10.08.2016 22:49
dobre danie
kd045 10.08.2016 21:38
super pomysł ;]
MAR3STA 10.08.2016 21:07
Pyszne danie
norweska20 10.08.2016 19:59
apetycznie i smacznie - apetyczne ujęcie :)
ilka01 10.08.2016 18:55
super przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak