Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukinia nadziewana mięsem mielonym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukinia 1 szt.
mięso mielone 30 dag
ryż 1 szkl.
Czosnek suszony Prymat 2 łyżeczki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 2 łyżeczki
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Cukinia nadziewana mięsem mielonym

Ryż ugotować na sypko.
Do miski włożyć mięso mielone i wymieszać je razem z ryżem, dodać czosnek granulowany, zioła prowansalskie, sól i pieprz do smaku.
Cukinie przeciąć wzdłuż i wydrążyć pestki, każdą połówkę można przekroić jeszcze na pół. Do środka włożyć farsz. Cukinie włożyć na patelnie i podlać wodą. Dusić pod przekryciem 25-30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 23.10.2015 17:55
dla mnie pyszna potrawa
marcia7 22.10.2015 20:20
fajne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak