Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukinia nadziewana

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukinia 1 sztuka
kuskus 1 szklanka
pomidory krojone z puszki 1/2 puszki
czosnek 2 ząbki
boczek wędzony 50 g
ser żółty 100 g
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat szczypta
oregano szczypta
zielone sałaty - rukola, roszponka, lollo bianco do ozdoby

Przepis i sposób przygotowania na: Cukinia nadziewana

Cukinię myjemy, przekrawamy na pół.
Wydrążyć środek, to co wyjmiemy kroimy w kostkę i wrzucamy na patelnię.
Dodajemy pokrojony w kostkę lub plastry boczek.
Dodajemy czosnek oraz pomidory z puszki.
Chwilę dusimy i na koniec wsypujemy kuskus.
Mieszamy aż kuskus wchłonie sosu i będzie miękki.
Dodajemy sól, pieprz i oregano.

Wydrążone cukinie skrapiamy oliwą, nakłuwamy widelce.
Posypujemy solą i wkładamy na 15 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.
Po tym czasie wyjmujemy, nakładamy farsz i posypujemy serem.
Zapiekamy 25-30 minut.
Dekorujemy roszponką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anka1988 16.03.2017 19:19
często robię, bardzo smaczna
AZgotuj 16.03.2017 12:35
super propozycja:)
Bożena Matuszczyk 16.03.2017 11:58
Smacznie i kusząco;)
IZABELA29 16.03.2017 10:53
Pysznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak