EWI

Cukinia na patelni

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukinia

    1 szt.
  • jajka

    3 szt,
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • pieprz

    wg uznania
  • sól

    wg uznania
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Cukinia na patelni foto
Cukinię dokładnie myjemy i osuszamy. Następnie kroimy w plastry (około 0,5 cm).
Krok 2 - Cukinia na patelni foto
Na osobnych talerzach wykładamy bułkę tartą i jajka, które roztrzepujemy dokładnie.
Krok 3 - Cukinia na patelni foto
Plastry cukinii maczamy w bułce, jajku i układamy na patelni, na której jest rozgrzany olej. Posypujemy każdy placek cukinii solą i pieprzem.
Krok 4 - Cukinia na patelni foto
Cukinię smażymy z obu stron na złoty kolor.

Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela15 04.12.2014 12:03
bardzo chętnie zjadłabym trochę takich pyszności
Róża1 17.07.2013 15:42
też takie robię:-) przepyszne:-)
wlicka 12.04.2013 10:25
mmm pychota!!!
rjustysia 16.02.2013 20:31
Takie krążki są świetnym substytutem kotletów schabowych :)
EmciaPichci 01.02.2013 09:39
mniam!
Betka 10.01.2013 21:58
mniam mniam;)
Andysz 30.12.2012 15:46
smaczna;)
Poison1988 30.12.2012 01:53
robię podobne tylko środki wyciągam. Jakoś mi gniazdo nasiennie nie podchodzi po usmażeniu.
irenka 29.12.2012 19:56
super
ilka_86 29.12.2012 19:46
pyszna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat