Cukinia marynowana z curry i selerem

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • seler nać

    pęczek
  • cebula

    2-3 szt.
  • woda

    2 litry
  • ocet 10 %

    1,5-2 szkl.
  • cukier

    2/3 szkl.
  • miód

    1/3 szkl.
  • sól

    1,5-2 łyżki
  • curry

    1 op.
  • Gorczyca biała cała Prymat

    1 op.
  • pieprz ziarnisty

    1 łyżka
  • ziele angielskie

    10 ziaren
  • Liść laurowy suszony Prymat

    5 szt.
  • cukinia

    2-3 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z wody, miodu, octu, soli i cukru zagotować marynatę - odstawić do ostygnięcia.
Cukinię pokroić w drobną kostkę, wsypać do słoików.
Do każdego słoika wsypać po trochę gorczycy, kilka ziaren pieprzu, liść laurowy, ziele angielskie oraz curry.
Na wierzchu położyć plasterki cebuli oraz listki selera - zalać gorącą marynatą.
Pasteryzować 15 minut.

Podawać jako dodatek do obiadu oraz potraw z grilla.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Lis 23.07.2016 12:50
Smakowita:)
Klausia 29.09.2015 15:23
ciekawe składniki
Katarzyna54 29.07.2012 20:49
pychotka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat