Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukinia marynowana z curry i selerem

3.0
(15)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

seler nać pęczek
cebula 2-3 szt.
woda 2 litry
ocet 10 % 1,5-2 szkl.
cukier 2/3 szkl.
miód 1/3 szkl.
sól 1,5-2 łyżki
curry 1 op.
Gorczyca biała cała Prymat 1 op.
pieprz ziarnisty 1 łyżka
ziele angielskie 10 ziaren
Liść laurowy suszony Prymat 5 szt.
cukinia 2-3 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Cukinia marynowana z curry i selerem

Z wody, miodu, octu, soli i cukru zagotować marynatę - odstawić do ostygnięcia.
Cukinię pokroić w drobną kostkę, wsypać do słoików.
Do każdego słoika wsypać po trochę gorczycy, kilka ziaren pieprzu, liść laurowy, ziele angielskie oraz curry.
Na wierzchu położyć plasterki cebuli oraz listki selera - zalać gorącą marynatą.
Pasteryzować 15 minut.

Podawać jako dodatek do obiadu oraz potraw z grilla.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lis 23.07.2016 12:50
Smakowita:)
Klausia 29.09.2015 15:23
ciekawe składniki
Katarzyna54 29.07.2012 20:49
pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak