Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukinia lekko po indyjsku

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukinia 1 szt
papryka 1 szt
pieczarki 5 szt
suszony pomidor 5 szt
cebula 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
imbir 2 cm
pomidory krojone z puszki 250 ml
śmietana 18 proc 5 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
curry 1/2 łyzeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Cukinia lekko po indyjsku

Kroki postępowania

1
Cebulę, czosnek, imbir pokroić w drobniusią kostkę i podsmażyć na oliwie z oliwek
Krok 1 - Cukinia lekko po indyjsku foto
2
Cukinie, paprykę, pieczarki i suszone pomidory pokroić w gruba kostkę.
Krok 2 - Cukinia lekko po indyjsku foto
3
Następnie warzywa wrzucić do podsmażonej cebulki i przykryć żeby ładnie nam zmiękły.
Krok 3 - Cukinia lekko po indyjsku foto
4
Gdy warzywa będę już miękkie dodać pastę pomidorowa. Dodać curry i przyprawić do smaku
Krok 4 - Cukinia lekko po indyjsku foto
5
Poczekać aż się zagotuje i dodać słodką śmietankę.
Krok 5 - Cukinia lekko po indyjsku foto
6
Całość wymieszać. Dla lubiących natkę pietruszki- to jest ten czas aby ją dodać
Krok 6 - Cukinia lekko po indyjsku foto
7
Można podawać z ryżem. Smacznego
Krok 7 - Cukinia lekko po indyjsku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

manaika 22.10.2012 16:10
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak