Cukinia konserwowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukinia

  • Liść laurowy suszony Prymat

  • koper

  • 2 ząbki czosnku

  • ziele angielskie

  • pieprz

  • 1 l wody

  • 3/4 szklanki octu

  • 6 płaskich łyżeczek cukru

  • 3 płaskie łyżeczki soli

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cukinię umyć, pokroić w paski (w skórce) i włożyć do słoika wraz z podanymi składnikami (przyprawami).Zalać gorącą, przyrządzoną w odpowiedniej proporcji zalewą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Anonimowy 11.07.2013 14:09
jak ogórki
Stenka 27.07.2012 17:45
Ale chyba trzeba pasteryzować
ewasylwia 05.11.2010 15:23
ciekawa propozycja

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat