Cukinia konserwowa

Cukinia konserwowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukinia

    2-3 sztuki
  • koper świeży

  • cebula biała

    1 sztuka
  • czosnek

    1 sztuka
  • Zalewa:

  • woda

    1 litr
  • ocet 10 %

    2/3 szlkanki
  • cukier

    1/2 szklanki
  • sól

    1,5 łyżki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Cukinia konserwowa

Kroki postępowania

Krok 1 - Cukinia konserwowa foto
Cukinie obrać ze skórki, wydrążyć pestki z miękkim miąższem
Krok 2 - Cukinia konserwowa foto
Cukinie pokroić w słupki i poukładać do słoi
Krok 3 - Cukinia konserwowa foto
Do każdego słoika dodać pokrojony duży ząbek czosnku, małą ćwiartkę cebuli. kawałek kopru, 4 ziela angielski, 5-6 ziarenek pieprzu. Zalać przygotowaną zimna zalewą.
Krok 4 - Cukinia konserwowa foto
Pasteryzować 10 minut

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (16)

Motorek 10.10.2013 08:45
bardzo fajna
IwonaKa 15.08.2013 00:26
pyszna jest na pewno
Grazyna0211 19.11.2012 12:58
fajny przepis
kuklik 07.11.2012 15:51
ciekawe jak smakuje
kec 06.11.2012 18:33
ekstra
Dorian 25.10.2012 22:03
pycha
misia53 11.09.2012 13:18
o, nigdy cukini nie marynowałam
Rybciia 07.09.2012 13:14
smaczna :-)
m1monika 03.09.2012 12:52
mi smakuje :-)
Ela15 27.08.2012 18:04
muszę wypróbować

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat