Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukinia konserwowa

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukinia 2-3 sztuki
koper świeży
cebula biała 1 sztuka
czosnek 1 sztuka
Zalewa:
woda 1 litr
ocet 10 % 2/3 szlkanki
cukier 1/2 szklanki
sól 1,5 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Cukinia konserwowa

Kroki postępowania

1
Cukinie obrać ze skórki, wydrążyć pestki z miękkim miąższem
Krok 1 - Cukinia konserwowa foto
2
Cukinie pokroić w słupki i poukładać do słoi
Krok 2 - Cukinia konserwowa foto
3
Do każdego słoika dodać pokrojony duży ząbek czosnku, małą ćwiartkę cebuli. kawałek kopru, 4 ziela angielski, 5-6 ziarenek pieprzu. Zalać przygotowaną zimna zalewą.
Krok 3 - Cukinia konserwowa foto
4
Pasteryzować 10 minut
Krok 4 - Cukinia konserwowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 10.10.2013 08:45
bardzo fajna
IwonaKa 15.08.2013 00:26
pyszna jest na pewno
Grazyna0211 19.11.2012 12:58
fajny przepis
kuklik 07.11.2012 15:51
ciekawe jak smakuje
kec 06.11.2012 18:33
ekstra
Dorian 25.10.2012 22:03
pycha
misia53 11.09.2012 13:18
o, nigdy cukini nie marynowałam
Rybciia 07.09.2012 13:14
smaczna :-)
m1monika 03.09.2012 12:52
mi smakuje :-)
Ela15 27.08.2012 18:04
muszę wypróbować
traktorek 27.08.2012 17:57
jadłam podobnie robioną i naprawdę pyszna
caralajna 25.08.2012 07:11
extra
jeta72 22.08.2012 11:16
ja też :-)
IKrakowianka 17.08.2012 22:02
Muszę taką zrobić
Ada-Gaba 15.08.2012 12:27
fajny przepis
msmariusz 13.08.2012 20:51
fajnie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak