Przepis i sposób przygotowania na: Cukinia kiszona z przyprawami
Zamknąć pokrywkami (niezbyt szczelnie) i odstawić na kilka dni w temp. pokojowej.
Kiedy minie burzliwa fermentacja uszczelnić pojemniki/słoiki i przechowywać w chłodzie.
cukinie małe | 3 kg |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat | 3 łyżki |
czosnek | mała główka |
świeży koper | + baldachy kilka szt. |
Liść laurowy suszony Prymat | |
Ziele angielskie całe Prymat | |
Kminek cały Prymat | |
papryczka chili | |
Pieprz czarny ziarnisty Prymat |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: