Cukinia jak schabowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukinia

    500 g
  • jajko

    1
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
  • sól do smaku

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cukinię kroimy na plastry grubości ok 15 mm. W miseczce rozstrzepać jajko, dodać odrobinę soli i pieprzu. Do drugiej miseczki wsypać bułkę tartą. Plastry cukinii obtaczać w jajku, a następnie w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Po usmażeniu odsączyć tłuszcz na ręcznikach papierowych.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Małgosia R 08.01.2015 09:28
taką cukinię przyrządzała zawsze moja babcia, niezapomniany smak z dzieciństwa:)
Jagódka77 27.08.2014 15:10
bardzo lubię tak przyrządzoną cukinię, jest pyszna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat