Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukinia jak schabowy

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 500 g
jajko 1
Bułka tarta klasyczna Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
sól do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Cukinia jak schabowy

Cukinię kroimy na plastry grubości ok 15 mm. W miseczce rozstrzepać jajko, dodać odrobinę soli i pieprzu. Do drugiej miseczki wsypać bułkę tartą. Plastry cukinii obtaczać w jajku, a następnie w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Po usmażeniu odsączyć tłuszcz na ręcznikach papierowych.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Hmm 10.07.2023 12:46
Mozna jeszcze obtoczyc w tartym żółtym serze a potem w bułce.
Małgosia R 08.01.2015 09:28
taką cukinię przyrządzała zawsze moja babcia, niezapomniany smak z dzieciństwa:)
Jagódka77 27.08.2014 15:10
bardzo lubię tak przyrządzoną cukinię, jest pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak