Cukinia grillowana w cieście naleśnikowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukinia

    2 szt
  • mąka

  • jajko

  • mleko

  • sól

  • pieprz

  • olej

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z mąki, jajka, mleka i szczypty soli robimy ciasto naleśnikowe.

Cukinię kroimy w podłużne plastry o grubości ok 0,5 cm ( najlepiej na krajalnicy) i oprószamy solą i pieprzem.

Plastry cukini zanurzamy w cieście i smażymy na patelni grillowej z obu stron na rumiano.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Beata73 07.01.2014 09:27
ciekawy sposób podania
agnieszkalider 17.03.2012 17:08
po prostu rewelacja
rjustysia 08.12.2011 12:13
Świetne! Po prostu super!
Magdalena67 13.10.2011 11:25
wygląda fantastycznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat