Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukinia faszerowania mięsem i pieczarkami

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 2 średnie szt
mięso mielone 500 g
pieczarki 200 g
cebula 1 szt
zioła włoskie do smaku
sól do smaku
ser żółty do posypania
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Cukinia faszerowania mięsem i pieczarkami

Cukinie przekroić wzdłuż na pół, wydrążyć miąższ z pestkami. Cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na oleju. Dodać mięso mielone oraz pieczarki pokrojone w drobną kostkę. Wszystko razem dusić, doprawić do smaku solą i ziołami. Farsz przełożyć do łódeczek z cukinii, na wierzchu posypać startym żółtym serem. Zapiekać ok 40 minut na 180 C aż cukinie będą miękkie a wierzch ładnie sie przyrumieni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EmciaPichci 04.10.2013 07:25
bardzo lubię :)
mysza75 08.09.2013 12:22
fajna cukinia i jaka smaczna:-)
ana1 08.09.2013 08:45
robię podobną pycha
Stenka 07.09.2013 13:39
fajny przepis
Alex_M 07.09.2013 12:20
pyszne danie :)
Pomocnik 07.09.2013 11:43
Uwielbiam cukinie, w Twoim wydaniu wygląda bardzo przekonująco :)
Ola1984 07.09.2013 11:00
Robię taką cukinię i jest wyśmienita. Pysznie.
Mniam 07.09.2013 10:21
Też niedawno robiłam-bardzo dobre danie.
SylwiaMagdaSabin 07.09.2013 02:21
apetyczna ta cukinia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak