Cukinia faszerowana żóltym serem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukinia

    2 szt
  • cebula

    2 szt
  • jajko

    1 szt
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    1 łyzka
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • olej

    2 łyżki
  • tymianek

    1 (suszony)
  • ser gouda

    2 (tarty)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cukinie przekroić na połowy, łyżką wydrążyć miąższ. Cebulę drobno pokroić i usmażyć na oleju, dodać miąższ z cukinii i chwilę poddusić. Wystudzić i wymieszać z jajkiem, przyprawić do smaku solą, pieprzem i tymiankiem. Farszem napełnić cukinię, posypać serem i tartą bułką. Piec 40 minut w rozgrzanym piekarniku o temp. 180 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
misia53 06.08.2013 22:15
świetny przepis , ja zawsze ryzem i mięsem faszerowałam ...dzięki za pomysł...
edyta44 02.12.2011 15:18
dobre
Iwona51 14.11.2011 10:33
pycha
mehia 10.02.2011 19:26
muszę spróbować
mehia 10.02.2011 19:26
muszę spróbować

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat