Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukinia faszerowana zapiekana

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 0,5 kg
cebula 1 szt
ser 10 dag
masło 2 łyżki
sól i pieprz do smaku
cukinia 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Cukinia faszerowana zapiekana

Cukinie dokładnie myjemy. Nie obieramy! Następnie każda przecinamy wzdłuż na połowę i wydrążamy część miąższu. Połówki oprószamy w środku solą i odstawiamy. Cebule siekamy i szklimy na maśle. Pieczarki trzemy na grubych oczkach i dodajemy do cebuli. Całość smażymy i doprawiamy solą i pieprzem. Tak przygotowanym farszem nadziewamy połówki cukinii. Nadzianą cukinie układamy w naczyniu żaroodpornym, posypujemy startym serem i zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 st. ok. 20 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magdziorka6 27.05.2013 22:14
wyborny smak
Izabela77 27.05.2013 21:05
uwielbiam cukinię pod każdą postacią
IwonaDD 27.05.2013 20:19
bardzo lubię cukinie fasherowaną,a w takim wydaniu napewno pyszna
kokoszka
kokoszka 27.05.2013 20:19
pycha na obiad
TEtalicha 27.05.2013 20:09
pysznie zapowiada sie
dianix 27.05.2013 19:58
czekam na swoja cukinie
halina17 27.05.2013 19:28
Smaczna cukinia .
iwi 27.05.2013 19:16
Smak lata.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak