Cukinia faszerowana zapiekana

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    0,5 kg
  • cebula

    1 szt
  • ser

    10 dag
  • masło

    2 łyżki
  • sól i pieprz

    do smaku
  • cukinia

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cukinie dokładnie myjemy. Nie obieramy! Następnie każda przecinamy wzdłuż na połowę i wydrążamy część miąższu. Połówki oprószamy w środku solą i odstawiamy. Cebule siekamy i szklimy na maśle. Pieczarki trzemy na grubych oczkach i dodajemy do cebuli. Całość smażymy i doprawiamy solą i pieprzem. Tak przygotowanym farszem nadziewamy połówki cukinii. Nadzianą cukinie układamy w naczyniu żaroodpornym, posypujemy startym serem i zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 st. ok. 20 min.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
magdziorka6 27.05.2013 22:14
wyborny smak
Izabela77 27.05.2013 21:05
uwielbiam cukinię pod każdą postacią
IwonaDD 27.05.2013 20:19
bardzo lubię cukinie fasherowaną,a w takim wydaniu napewno pyszna
kokoszka 27.05.2013 20:19
pycha na obiad
TEtalicha 27.05.2013 20:09
pysznie zapowiada sie
dianix 27.05.2013 19:58
czekam na swoja cukinie
halina17 27.05.2013 19:28
Smaczna cukinia .
iwi 27.05.2013 19:16
Smak lata.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat