Składniki
kostka
kg
g
gramów
dużej łyż.
gniazda
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
ser żółty
25 dag -
ryż
2 saszetki -
sól
do smaku -
pieprz
do smaku -
szynka
15 dag -
kiełbasa wiejska
10 dag -
polędwica
10 dag -
papryka czerwona
3 sztuki -
czosnek
3 żabki -
Papryka słodka mielona Prymat
do smaku -
Zioła prowansalskie suszone Prymat
do smaku -
Kucharek przyprawa do potraw
do smaku -
ser feta
15 dag -
pomidor
2 sztuki -
marchew
2 sztuki -
cukinia
3 sztuki -
grzyby
15 typ: lejkowiec dęty -
natka pietruszki
1 garść -
cebula
2 sztuki
Przepis i sposób przygotowania Cukinia Faszerowana Tetaliśki
Kroki postępowania


Wędliny kroimy w kostkę, podobnie wydrążoną paprykę, obraną cebulę, pomidora ( wszystkie warzywa wcześniej myjemy).
Kominki płuczemy i obcinamy końce ( korzenie), jeżeli mamy świeże, ja akurat dysponowałąm zamrożonymi z tamtego roku) .


Ważne: przed wyłożeniem farszu na cuikinię posypmy ją solą i kucharkiem, aby miała smak, w przeciwnim razie może być nie słona:)
Komentarze (8)