Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CUKINIA FASZEROWANA MIĘSEM MIELONYM, KASZĄ I GRZYBKAMI LEŚNYMI

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 4 szt
mięso mielone 0,5 kg
kasza jęczmienna lub gyczana 1 woreczek
cebula biała 1 szt
podgrzybki 1 garść
ząbek czosnku 1 szt
ser żółty 8 plastrów
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
szczypiorek 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: CUKINIA FASZEROWANA MIĘSEM MIELONYM, KASZĄ I GRZYBKAMI LEŚNYMI

Kroki postępowania

1
Cukinie umyć, przekroić wzdłuż na pół
Krok 1 - CUKINIA FASZEROWANA MIĘSEM MIELONYM, KASZĄ I GRZYBKAMI LEŚNYMI  foto
2
łyżka wydrążyć miąższ, Ugotować woreczek kaszy oraz grzybki (jeśli używamy pieczarek pokroić je w kosteczkę i podsmażyć ) Cebulę pokroić w drobna kosteczkę i zarumienić, Ugotowane podgrzybki pokroić drobniutko i chwilkę podsmażyć z cebulką, Wszystkie przygotowane składniki wymieszać z mięsem, dodać wyciśnięty czosnek, doprawić do smaku.
trzymam w piekarniku (aż ser się roztopi)
Smacznego
Krok 2 - CUKINIA FASZEROWANA MIĘSEM MIELONYM, KASZĄ I GRZYBKAMI LEŚNYMI  foto
3
Gotowym farszem napełniać cukinie, wstawić do piekarnika i piec do miękkości cukini (ok. 30-40 min. w temp. 200 st.) 5 minut przed końcem pieczenia na każdą cukinie układam plastry żółtego sera i jeszcze chwilę
Krok 3 - CUKINIA FASZEROWANA MIĘSEM MIELONYM, KASZĄ I GRZYBKAMI LEŚNYMI  foto
4
gotowe cukinie posypać drobno posiekanym szczypiorkiem

Smacznego
Krok 4 - CUKINIA FASZEROWANA MIĘSEM MIELONYM, KASZĄ I GRZYBKAMI LEŚNYMI  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak