Cukinia faszerowana mięsem mielonym

Czas przygotowania:
powyżej 1h

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukinia

    2-3 sztuki
  • mięso mielone

    0,5 kilograma
  • papryka czerwona

    0,5 sztuki
  • pomidory krojone z puszki

    1 puszka
  • cebula

    1 sztuka
  • czosnek

    2 ząbki
  • koncentrat pomidorowy

    1 łyżeczka
  • ser żółty

    150 gramów
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    do smaku
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    do smaku
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
  • olej

    do smażenia
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Cukinie umyć, przekroić wzdłuż na pół, wydrążyć i oprószyć solą. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i podsmażyć na odrobinie oleju. Dodać mięso, przyprawy i paprykę pokrojoną w kostkę. Pod koniec smażenia dodać koncentrat pomidorowy, pomidory z puszki i czosnek przeciśnięty przez praskę.

2. Gotowym farszem napełniać cukinie, posypać tartym serem i wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 stopni. Piec około 30-40 minut aż cukinia będzie miękka.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
DIDAGDYNIA 04.05.2016 07:48
Robiłam wielokrotnie. Pyszna
agaK. 14.07.2015 14:59
Cukinię puki co wykorzystuję na grilla, ale fajny pomysł:)
ilka01 08.04.2015 19:04
super przepis :)
cukiereczek 08.04.2015 18:39
uwielbiam takie faszerowane warzywa
Barbara777 08.04.2015 17:54
same pyszności

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat