Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukinia faszerowana mięsem i groszkiem w sosie pomidorowym

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ser żółty 100 gramów
sok pomidorowy 1 szklanka
mięso mielone wieprzowo - woło 250 gramów
Czosnek niedźwiedzi suszony Prymat do smaku
lubczyk świeży do smaku
kabaczek 3 sztuki
groszek 1 garść

Przepis i sposób przygotowania na: Cukinia faszerowana mięsem i groszkiem w sosie pomidorowym

Rozgrzej piekarnik.
Cukinie przekrój na połówki wzdłuż i sparz wrzątkiem. Wydrąż łyżką pestki.

Mięso usmaż na oleju, przypraw do smaku i dodaj czosnek niedźwiedzi. Zalej sokiem pomidorowym. Dodaj groszek. Podgrzewaj na dużym ogniu do zredukowania sosu. Odstaw do ostygnięcia.

Ser żółty zetrzyj na tarce o dużych oczkach i wymieszaj z sosem mięsnym.
Farszem napełniaj wydrążone cukinie.

Zapiekaj przez 15-20 minut.

Podawaj z ulubionymi dodatkami.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Norgiusz 26.10.2013 07:53
swietnie wygląda!
Magda60 21.10.2013 17:39
swietny przepis
goofy9 09.10.2013 22:44
robię identyczną
cukiereczek 11.09.2013 17:11
faszerowana cukinia Lubię to
Mauritius 11.09.2013 16:20
Cukinia :) i nie potrzebuje nic wiecej , ale bez groszku
jasiek 11.09.2013 16:18
smakowity farsz
Krzysztof15 11.09.2013 16:13
moje ulubione danie
Mysiunia 11.09.2013 15:34
Bardzo lubię i robię podobnie ;)
gusia1000 11.09.2013 15:32
Warto tak zrobić.
sylwia_mc 11.09.2013 15:26
Robię podobnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak