Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukinia faszerowana kaszanką

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia okrągła 4 szt
kaszanka z podrobami 4 laski
sól do smaku
Majeranek suszony Prymat 2 łyzki
olej 3 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Cukinia faszerowana kaszanką

Kroki postępowania

1
Cukinie umyć. Odciąć wierzch na 1/4 wysokości a następnie łyżką wybrać ze środka miąższ. Posolić i posypać w środku majerankiem.
Krok 1 - Cukinia faszerowana kaszanką foto
2
Kaszankę obrać z jelita i pokroić na plastry. Napchać wydrążonone cukinie kaszanką. Dobrze docisnąć.
Krok 2 - Cukinia faszerowana kaszanką foto
3
Przykryć gotowe cukinie "czapeczkami". Ułożyć na blasze lub w naczyniu żaroodpornym. Podlać szklanką wody. przykryć z wierzchu folia aluminiową.
Krok 3 - Cukinia faszerowana kaszanką foto
4
Piec w temperaturze 160 stopni ok 1 godziny. Najpierw prze ok 20 minut pod folią a potem bez folii. Podawać na gorąco. Smacznego.
Krok 4 - Cukinia faszerowana kaszanką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 07.07.2015 18:42
to dla mnie nowość,nie jadłam jeszcze

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak