Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukinia faszerowana

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 3 sztuki
mięso mielone 500 gram
kasza gryczana 1 woreczek
ser żółty
Pieprz czarny mielony Prymat
sól
oregano
Bazylia suszona Prymat
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Cukinia faszerowana

Mięso mielone przyprawić solą, pieprzem, oregano, bazylią i papryką. Następnie przesmażyć. Cukinie umyć, przekroić na pół oraz za pomocą łyżki wydrążyć środek. Miąższ pokroić, dodać do mięsa mielonego, dusić ok 10 min. Następnie dodać ugotowaną kaszę gryczaną, wszystko wymieszać i dusić kolejne 10 min. Gotowy farsz nałożyć do cukinii i posypać żółtym serem. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok 25 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 27.12.2014 11:47
to jest pyszne
IZABELA29 27.12.2014 10:56
w sezonie bardzo ją lubię
Gracer 26.12.2014 21:50
pysznie i tak jak lubię
Iwusia 26.12.2014 21:49
bardzo smaczne danie :)
RenataZ-et 26.12.2014 21:35
świetne danie
kasiaw 26.12.2014 20:45
smakowicie się prezentuje
Ania321 26.12.2014 20:19
zjadłabym z przyjemnością :)
wwwiolka 26.12.2014 20:10
Bardzo fajny przepis.
Grazyna0211 26.12.2014 19:05
apetyczne danie
Pietruszka 26.12.2014 18:07
uwielbiam taką cukinię
IwonaDD 26.12.2014 17:59
pyszne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak