Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukinia faszerowana

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukinia 4 sztuki
cebula 2 sztuki
ser żółty 40 dag
papryka czerwona 1 sztuka
papryka żółta 1 sztuka
mięso mielone 85 dag
pieczarki 40 dag
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Cukinia faszerowana

Mięso smażymy z cebulą , pokrojonymi pieczarkami i pokrojoną papryką. Doprawiamy do smaku. Cukinię kroimy wzdłuż , usuwamy nasiona. Oprószamy przyprawą do potraw i napełniamy farszem. Cukinie układamy w naczyniu przykrywamy folią i pieczemy 55 minut w temp 170 stopni.
15 minut przed końcem , zabieramy folię posypujemy startym żółtym serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak