Cukier waniliowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier trzcinowy

    1 szklanka
  • laska wanilii

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Szklankę cukru trzcinowego porcjami mielimy w młynku do kawy. Laskę wanilii przecinamy w wzdłuż i nożem wyciągamy nasionka. Wkładamy do słoiczka cukier wymieszany z nasionkami. Laskę wanilii kroimy na krótsze kawałki i wkładamy do cukru. Zamykamy i pozostawiamy na kilka dni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gosia56 15.03.2015 09:37
też robię ale z trzcinowego jeszcze nie robiłam super pomysł
Magula 14.03.2015 23:27
Bardzo pomysłowo

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat