Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukier różany

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

dzika róża 3 garście płatków
cukier 2 szklanki

Porada

Pachnący cukier do herbaty

Przepis i sposób przygotowania na: Cukier różany

Płatki oczyścić, odciąć białe końcówki. Wrzucić na makutry, wsypać cukier i ucierać do momentu aż płatki połączą się z cukrem. Rozłożyć płasko aby odparowała woda i powstał suchy cukier. Wsypać do słoiczka i zakręcić

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

matesko 27.05.2015 19:48
cudownie pachnie herbata z takim cukrem
Janina 27.05.2015 16:17
Super pomysł;)
pestka 27.05.2015 14:20
smaczna propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak