Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukier goździkowo-waniliowy

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 2 szkl.
wanilia 3-4 laski
Goździki całe Prymat 5-7 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Cukier goździkowo-waniliowy

Do szczelnie zakręcanego słoika wsypać cukier, a między jego warstwy wrzucić goździki.
Laski wanilii przeciąć w poprzek na połowę, wetknąć je w cukier - powinny być całe nakryte.
Słoik zakręcić i pozostawić w ciemnym miejscu na kilka tygodni.

Słoik powinien mieć taką pojemność, jak objętość cukru, aby nie było w nim dużej ilości zbędnego powietrza.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 04.01.2013 19:26
Ja na trzcinowym też robię, ale wówczas zazwyczaj sam waniliowy lub z dodatkiem cynamonu, jak pisałam wcześniej :)
Konczi 04.01.2013 13:41
ja również robię podobnie tylko na trzcinowym cukrze :))
Habibi 04.01.2013 13:29
Robię także waniliowo-cynamonowy na ciemnym cukrze - takie domowe są nie do porównania z kupnymi wynalazkami ;)
Zdzisław 04.01.2013 13:05
pomysłowo

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak