Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukier fiołkowo - waniliowy Zewy

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukier waniliowy 3/4 szk domowy
kwiaty jadalne 3/4 szk świeże płatki fiołka

Przepis i sposób przygotowania na: Cukier fiołkowo - waniliowy Zewy


Świeżo zerwane fiołki delikatnie opłukać i dokładnie osuszyć na ręcznikach papierowych.
Gdy przeschną oderwać same płatki a resztę wyrzucić.
Do rozdrabniacza wsypać cukier waniliowy i płatki fiołka i miksować aż płatki się połączą z cukrem.
Na czystej ściereczce rozsypać cukier i zostawić do przesuszenia od czasu do czasu mieszając.
Gotowy cukier przesypać najlepiej do słoiczków i szczelnie zamknąć.
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu kilka dni, używać do ciast i deserów.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ZEWA 20.04.2015 14:46
Dziękuję. A co do cukru to nie zmienia smaku ale kolor i zapach :)
joanna43 19.04.2015 21:02
uroczo wygląda, ciekawa jestem jaki jest w smaku
Mniam 19.04.2015 13:49
Miałam ochotę na taki cukier, tylko "bezpiecznych" fiołków nie mam :(((
tytka 19.04.2015 13:47
pięknie wygląda
mysza75 19.04.2015 13:28
piękny twój cukier
iskierka.ag 19.04.2015 12:37
Musi być cudowny:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak