Cudowne krewetki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • krewetki w skorupach

    100 gr
  • chilli

    1 szt
  • masło

    0,25 kostka
  • czosnek

    2 ząbek
  • natka pietruszki

    1 pęczek
  • kremówka

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na patelni rozpuszczamy masło i wrzucamy drobno pokrojony czosnek i posiekaną ostrą papryczkę. Chwilkę przesmażamy i następnie dodajemy krewetunie. Niech się pitrasi ok 5 min, potem zalewamy śmietanką i dajemy krewetunią kolejne 5 min pitraszenia się. Na koniec posypujemy posiekaną natką o podajemy z świeżutką bagietką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
syletita 04.01.2015 16:51
Brzmi pysznie :)
ppaulina 10.02.2014 20:27
z chęcią bym skosztowała :)
JOANNA16 06.09.2013 15:47
mmmm wyglądają pysznie
kasienka23 13.04.2013 13:10
koniecznie muszę wypróbować!
Monika78 13.04.2013 07:18
prosty przepis a jaki efekt, super:)
Gary Michy 12.04.2013 23:40
Ekstra przepis mniam :)
joanna__s 12.04.2013 21:17
Kolejny dobry pomysł na wykorzystanie krewetek. Zalegają u mnie od dłuższego czasu i chyba wypróbuje ten przepis.
mic 12.04.2013 20:42
nigdy nie jadłem, a u Ciebie na zdjeciu rewelacja
babajaga1969 12.04.2013 20:39
bardzo smaczne
marcia7 12.04.2013 20:19
cudowny mają kolor

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat