Crunchy by Yvonne

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier migdałowy

    16 g
  • jajko

    2 szt
  • masło

    250 g
  • Łuskany słonecznik

    100 g
  • sól

    1 szczypta
  • płatki migdałowe

    2 łyżki
  • musli gruszkowe z żelkami

    50 g
  • żurawina

  • fruktoza

    3/4 szklanki
  • płatki owsiane

    błyskawiczne g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Masło stopić w rondelku, pozostawić do przestygnięcia. Słonecznik uprażyć na patelni ze szczyptą soli. Musli rozgnieść na mniejsze kawałki. Jajka ubić z fruktozą/cukrem i cukrem migdałowym do białości. Dodać płatki, słonecznik, żurawinę, migdały i rodzynki. Na końcu wlać masło. Masę dokładnie wymieszać. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia układać łyżką porcje masy. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec na ciemnozłoty kolor (ok. 15 minut). Z papieru zdejmować, gdy będą letnie.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat