Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Crumble z truskawkami i rabarbarem

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

rabarbar 1 gałązka
mąka pszenna 5 łyżek
masło 2 łyżki
cukier kryształ 2 łyżki
lody waniliowe 1 gałka
truskawki świeże 10 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Crumble z truskawkami i rabarbarem

Rozgrzać piekarnik do 200 stopni.

Truskawki umyć, obrać z szypułek, pokroić na połówki i ułożyć w naczynku żaroodpornym, gałązkę rabarbaru pokroić na mniejszą kostkę i wymieszać z truskawkami.

Wymieszać mąkę z cukrem i utrzeć między palcami z masłem do uzyskania grudkowatej konsystencji i posypać kruszonką owoce. Wstawić naczynie do piekarnika i piec 10-15 minut, aż kruszonka się zarumieni. Podawać na gorąco z lodami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

teresa18 10.06.2012 09:18
mniam
teresa18 10.06.2012 09:18
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak