Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

crumble z rabarbarem

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mus

rabarbar 5 łodyg
cukier puder 4 łyżki
masło 1 łyżka
esencja waniliowa 1 łyżeczka
mąka ziemniaczana 1 łyżka
borówki 100 g

kruszonka

mąka pszenna 75 g
masło 50 g
cukier brązowy 1 łyżeczka
cukier waniliowy 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: crumble z rabarbarem

Rabarbar umyć, pokroić w kostkę, umieścić w rondelku, dodać masło, wanilię, cukier i dusić 8-10minut. Następnie dodać mąkę, wymieszać i zdjąć z ognia. Masę przełożyć na dno kokilek lub innych naczynek do zapiekania. Na wierzchu ułożyć borówki.
Mąkę pszenna wymieszać z cukrami, następnie dodać masło i palcami rozgnieść na kruszonkę. Posypać masę rabarbarową. Kokilki włożyć do piekarnika nagrzanego do 180C i piec ok.1/2h do zrumienienia się kruszonki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mama niejadka 24.08.2015 21:28
Pyszny deser
Lucan 24.08.2015 18:51
uwielbiam crumble!
IKrakowianka 24.08.2015 16:49
świetny deser :)
Aannkaa82 24.08.2015 16:43
Bardzo apetyczny deserek :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak