Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Crumble z jabłkami

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

jabłko kwaśne 6 szt
cukier 1 lyzka

Kruszonka

masło 100 g
mąka pszenna 1 szklanka
cukier 3 lyzki

Do podania

bita śmietana

Przepis i sposób przygotowania na: Crumble z jabłkami

Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę. Wrzucamy do naczynia ceramicznego, posypujemy łyżką cukru, mieszamy.
Zimne masło siekamy z mąką i 3 łyżkami cukru. Następnie palcami wyrabiamy kruszonkę. Posypujemy jabłka. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy ok. 25-30 minut w 180st. Podajemy z bitą śmietaną (lub lodami)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 21.09.2014 17:58
BARDZO LUBIĘ TEN DESER :))
IwonaKa 19.09.2014 14:10
tego jeszcze nie jadłam,musze zrobić
Futka 14.09.2014 10:20
Świetny deser - pycha! :)
fotoviderek 13.09.2014 12:04
Samo zdrowie :)
nogawkuchni 13.09.2014 11:41
Jabłka zapiekane pod kruszonką to ostatnio u mnie hit,świetna propozycja,pysznie się u Ciebie prezentuje.
Renata9 13.09.2014 11:38
pyszny deserek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak