Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Crumble malinowe

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

miód 1 lyzka
maliny świeże 1 szklanka
migdały w płatkach 3 lyzki
mąka 40 g
cukier 35 g
masło 35 g

Przepis i sposób przygotowania na: Crumble malinowe

Kroki postępowania

1
Maliny mrożone przepłukujemy wodą, następnie dodajemy do nich miód, 1/2 łyżeczki mąki i rozgniatamy lekko widelcem. Rozkładamy owoce na dwie kokilki.
Krok 1 - Crumble malinowe foto
2
Z mąki, masła i cukru zagniatamy kruszonkę. Musi mieć trochę sypką konsystencję, jeśli jest za tłusta to nam się rozpłynie. Posypujemy maliny pokruszoną kruszonka i płatkami migdałowymi.
Krok 2 - Crumble malinowe foto
3
Wkładamy do rozgrzanego piekarnika na 200 stopni i zapiekamy ok. 20 minut.
Krok 3 - Crumble malinowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 21.11.2013 12:15
Szybkie, proste i apetyczne.
agogo2 08.11.2013 23:34
wyśmienity deser
aginaa 03.11.2013 13:47
polecam wszystkim
aisoglam 02.11.2013 06:27
Palce lizać :)
Katarzyna/kate1980 01.11.2013 20:54
o jej jak ślicznie wyglądają
bietka 01.11.2013 19:37
pyszniutkie
pycia9 01.11.2013 19:26
bardzo ładnie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak