Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Crumble jabłkowo - gruszkowe z rodzynkami.

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jabłko kwaśne 1 szt.
gruszki 1 szt.
rodzynki 1 łyżka
cukier brązowy 30 g
mąka pszenna 80 g
masło 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Crumble jabłkowo - gruszkowe z rodzynkami.

Kroki postępowania

1
Gruszkę i jabłko umyć, obrać, pokroić w cząstki.
Krok 1 - Crumble jabłkowo - gruszkowe z rodzynkami. foto
2
Połowę cukru roztapiamy na karmel, dodajemy owoce i rodzynki. Mieszamy i dusimy ok. 2 min.
Krok 2 - Crumble jabłkowo - gruszkowe z rodzynkami. foto
3
Z reszty cukru, mąki i masła przygotowujemy kruszonkę, rozcierając składniki między palcami. Jeśli nie powstają grudki można dolać 1 łyżeczkę wody
Krok 3 - Crumble jabłkowo - gruszkowe z rodzynkami. foto
4
Owoce i rodzynki przekładamy do naczynia żaroodpornego, pieczemy do zarumienienia się kruszonki.
Krok 4 - Crumble jabłkowo - gruszkowe z rodzynkami. foto
5
Podajemy z lodami lub bitą śmietaną.
Krok 5 - Crumble jabłkowo - gruszkowe z rodzynkami. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak