crumble czereśniowe w kokosowej kruszonce

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czereśnie

    1,5 szkl
  • masło

    3 łyżki
  • cukier

    5 łyzek
  • wiórki kokosowe

    2 łyżki
  • kaszka

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Czereśnie pozbawiłam pestek. Z masła, kaszki, cukru i wiórków zagniotłam kruszonkę. Wysypałam nią dno formy do tarty, na to rozrzuciłam owoce i przysypałam resztę kruszonki. Zapiekłam w 190 C około 20 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Monika-twin 14.03.2013 17:03
fajny pomysl na kruszonke
Wacław 17.12.2012 10:13
świetne !
andrzej10 24.08.2012 00:14
ciekawe
andrzej10 24.08.2012 00:14
ciekawe
Zdzisław 23.08.2012 18:45
fajne ciacho
Marcin Vw1 23.08.2012 18:21
super ciasto

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat