Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Crostini z wątróbką

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula biała 1
wątróbki z kurczaka 30 dag
masło
bułka
oliwa 3 łyżki
wino białe
sól do smaku
ser żółty 10 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Crostini z wątróbką

Cebule obieramy, siekamy i wrzucamy na rozgrzany olej.Dodajemy oczyszczoną wątróbkę, przyprawiamy solą.. Smażymy 8-10 minut.Wlewamy wino i dodajemy masło.Po tym jak masło się rozpuści zdejmujemy z ognia, miksujemy wątróbkę. Bułkę kroimy na kromki i opiekamy na rumiano w tosterze.Te kromki smarujemy masą z wątróbki , na wierzchu kładziemy pokrojone pomidory, żółty ser i liście bazylii.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak