Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Crostini z hummusem i oliwkami

5.0
(34)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Crostini z hummusem i oliwkami to pomysł na szybką i chrupiącą przekąskę typu finger food. Świetnie sprawdzają się na imprezach i spotkaniach z przyjaciółmi. Przygotujcie duży talerz - ciężko poprzestać na jednej grzance!

Składniki:

bagietka 1 sztuka
zielone oliwki Smak 100-120 gramów
czarne oliwki Smak 100-120 gramów
hummus 350-400 gramów
bazylia świeża 1 pęczek
pieprz kolorowy do smaku
oliwa 2-3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Crostini z hummusem i oliwkami

1. Bagietkę kroimy na grube kromki. Następnie podsmażamy je z obu stron na patelni grillowej, w tosterze lub w piekarniku.

2. Pieczywo smarujemy grubą warstwą hummusu.

3. Układamy zielone oliwki Smak i czarne oliwki Smak (po ok. 2 sztuki zielonych i 2 sztuki czarnych).

4. Crostini dekorujemy bazylią, skrapiamy oliwą i posypujemy pieprzem kolorowym. 

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak