Crostini z hummusem i oliwkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Crostini z hummusem i oliwkami to pomysł na szybką i chrupiącą przekąskę typu finger food. Świetnie sprawdzają się na imprezach i spotkaniach z przyjaciółmi. Przygotujcie duży talerz - ciężko poprzestać na jednej grzance!

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bagietka

    1 sztuka
  • zielone oliwki Smak

    100-120 gramów
  • czarne oliwki Smak

    100-120 gramów
  • hummus

    350-400 gramów
  • bazylia świeża

    1 pęczek
  • pieprz kolorowy

    do smaku
  • oliwa

    2-3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Bagietkę kroimy na grube kromki. Następnie podsmażamy je z obu stron na patelni grillowej, w tosterze lub w piekarniku.

2. Pieczywo smarujemy grubą warstwą hummusu.

3. Układamy zielone oliwki Smak i czarne oliwki Smak (po ok. 2 sztuki zielonych i 2 sztuki czarnych).

4. Crostini dekorujemy bazylią, skrapiamy oliwą i posypujemy pieprzem kolorowym. 

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat