Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Croissanty z bitą śmietaną, pomarańczą i czekoladą

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

croissanty 2 szt
śmietanka kremowa 100 ml
pomarańcza 1 szt
gorzka czekolada 3 kostki

Przepis i sposób przygotowania na: Croissanty z bitą śmietaną, pomarańczą i czekoladą

Śmietankę ubijamy na sztywno.

Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej.

Pomarańczę obieramy i kroimy na cząstki usuwając białe błonki.

Rogaliki przekrawamy.

Na każdej części rozsmarowujemy ubitą śmietankę.

Układamy na niej pomarańczę i polewamy roztopioną czekoladą.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna34 08.01.2013 18:36
szybkie i smaczne
Kulinarna Ja 08.01.2013 15:32
pyszności!!!
Rafał10 08.01.2013 15:28
ooo łatwe, szybkie i pyszniutkie :)
Joanna108
Joanna108 08.01.2013 15:06
mojej córci by smakowało
Kuchareczka2 08.01.2013 15:00
wykwintne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak