Mąkę przesiać do dużej miski, dodać sól, drożdże, mleko, roztopione masło (15g) i cukier. Wyrobić ciasto. Jeśli jest zbyt zwarte, można dodać odrobinę wody. Miskę z ciastem odstawić w ciepłe miejsce, przykryć ściereczką i zostawić do wyrośnięcia na 90 minut. Po tym czasie uderzyć ciasto pięścią, żeby uwolnił się dwutlenek węgla. Miskę ponownie przykryć, tym razem folią i odstawić do lodówki na godzinę. Po tym czasie wyjąć ciasto uderzyć pięścią i włożyć do zamrażalnika na 30 minut. 125g ciepłego masła włożyć do miseczki i rozetrzeć dobrze. Wyjąć ciasto z zamrażalnika i rozwałkować je na kształt prostokąta. Wziąć połowę masła i posmarować nim środek ciasta (masło nie powinno dotykać brzegów). Złożyć ciasto w kopertę, odwrócić o 90° i rozwałkować ciasto. Ponownie złożyć w list i schować na 30 minut do zamrażalnika, a następnie na godzinę do lodówki. Ponownie wyjąć ciasto z lodówki, rozsmarować na nim masło, złożyć w kopertę, rozwałkować, znowu złożyć w list i znowu włożyć ciasto na 30 minut do zamrażalnika i na godzinę do lodówki. Po tym czasie rozwałkować ciasto i pokroić w trójkąty. Zwijać trójkąty tak, aby powstały rogaliki. Gotowe rogaliki układać na wyłożonej papierem do pieczenia blaczce i posmarować je roztrzepanym żółtkiem. Nagrzać piekarnik do 220°C i piec rogaliki przez 5 minut, po czym zmniejszyć temperaturę do 190°C i piec jeszcze przez 10 minut (do zrumienienia).