Crepes - cieniutkie naleśniki francuskie.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka tortowa

    1 szklanka
  • jajko

    2 sztuki
  • mleko

    1/2 szklanki
  • woda

    1/2 szklanki
  • masło

    1 łyżka
  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę przesiewamy. Dodajemy do mąki, jajka, mleko, roztopione masło oraz sól. Dokładnie mieszamy trzepaczką lub miksujemy.
Patelnie tylko przecieramy olejem do smażenia.
Smaż z każdej strony aż do uzyskania złocistego koloru.
Podawaj z czym tylko chcesz :) Nutella, dżem, owoce :)
Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
anka1988 03.09.2016 13:57
pyszne naleśniki
Ewa Wojtaszko 05.08.2016 15:48
nie ma ,to jak naleśniki :)
dodi 05.08.2016 11:58
uwielbiam naleśniki
mysza75 05.08.2016 11:56
jakie fajne cieniutki naelśniki
Małgorzata92 05.08.2016 09:21
Fajny deser :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat