Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Crème brûlée z truskawkami i serkiem mascarpone Roberta Sowy

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietana 40 ml
mleko 100 ml
cukier kryształ 150 g
wanilia laski 1 szt.
żółtko jajek 5 szt.
truskawki 16 szt.
serek mascarpone 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Crème brûlée z truskawkami i serkiem mascarpone Roberta Sowy

Robert Sowa poleca:
Śmietanę, mleko, cukier i wanilię zagotować, dodać do roztrzepanych żółtek, wymieszać, przelać do żaroodpornych naczyń o wysokości 3 cm i piec w kąpieli wodnej 20 minut w temperaturze 160°C.
Truskawki grillować 1 minutę, obrócić i grillować kolejną minutę, a następnie opiec palnikiem do crème brûlée. 3 jajka utrzeć z 1 łyżką cukru pudru, a następnie dodać serek mascarpone. Na grillowane truskawki nałożyć łyżeczkę masy mascarpone i podpiec.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

slonko888 01.08.2014 21:11
mmmm pysznosci
Konczi 01.08.2014 21:00
Mistrzowsko wykonany i podany ...
teresa18 01.08.2014 19:21
byłabym wdzięczna aby ktoś mnie tym poczęstował
kasienka23 01.08.2014 17:04
pyszne danie!
gosia561 01.08.2014 16:40
przepięknie to wygląda
V_kuchareczka 01.08.2014 15:13
wspaniale to wygląda
Renata9 01.08.2014 14:47
uwielbiam takie deserki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak