Crème brûlée z truskawkami i serkiem mascarpone Roberta Sowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śmietana

    40 ml
  • mleko

    100 ml
  • cukier kryształ

    150 g
  • wanilia laski

    1 szt.
  • żółtko jajek

    5 szt.
  • truskawki

    16 szt.
  • serek mascarpone

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Robert Sowa poleca:
Śmietanę, mleko, cukier i wanilię zagotować, dodać do roztrzepanych żółtek, wymieszać, przelać do żaroodpornych naczyń o wysokości 3 cm i piec w kąpieli wodnej 20 minut w temperaturze 160°C.
Truskawki grillować 1 minutę, obrócić i grillować kolejną minutę, a następnie opiec palnikiem do crème brûlée. 3 jajka utrzeć z 1 łyżką cukru pudru, a następnie dodać serek mascarpone. Na grillowane truskawki nałożyć łyżeczkę masy mascarpone i podpiec.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
slonko888 01.08.2014 21:11
mmmm pysznosci
Konczi 01.08.2014 21:00
Mistrzowsko wykonany i podany ...
teresa18 01.08.2014 19:21
byłabym wdzięczna aby ktoś mnie tym poczęstował
kasienka23 01.08.2014 17:04
pyszne danie!
gosia561 01.08.2014 16:40
przepięknie to wygląda
V_kuchareczka 01.08.2014 15:13
wspaniale to wygląda
Renata9 01.08.2014 14:47
uwielbiam takie deserki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat